Jootje » Eten en Drinken
Artikelen 1 - 10 van 85 in de rubriek Eten en Drinken

Eten en Drinken

Aperitiefhapjes: Lepelhapjes

Naast de hapjes op toastjes of brood zijn er de lepelhapjes. Daarvoor worden mooie lepels aangeboden, waarbij de vulling rechtstreeks in de lepel wordt aangebracht. Ze kunnen zowel warm als koud gegev… Recepten, 09-08-2007

Aperitieven en welkomstdrankjes

Aperitieven, een welkomstdrankje dat bij elke gelegenheid past. Welke temperatuur ook, er is altijd wel een passend aperitief. Dranken overig, 07-08-2007

Aperitieven, waar moet ik aan denken?

Het woord aperitief komt van het Latijnse 'aperire', wat 'openen' betekent. Dat een aperitief eetlustwekkend is, mogen we als een legende beschouwen. Ieder aperitief bevat alcohol. En alcohol is nu ee… Dranken overig, 07-08-2007
Aperitieven: praktische tips bij het opdienen

Aperitieven: praktische tips bij het opdienen

Het hele jaar door zijn aperitieven geliefd, in de zomer, bij een feestelijke gelegenheid. Hoe dien je een aperitief of cocktail op? U leest het hier. Dranken overig, 07-08-2007
Basisrecept voor doorgestoken groentesoep en pureesoep

Basisrecept voor doorgestoken groentesoep en pureesoep

Een doorgestoken soep is een soep dat gemixt is. Pureesoepen zijn gepureerde soepen. Lees hier welke bestanddelen deze soepen bevatten en met het basisrecept kunt u ook heerlijke zelfgemaakte doorgest… Diversen, 21-11-2008

Bouillonsoepen en consommés

De betekenis van het woord ‘bouillon’ moeten we zoeken bij het Franse ‘bouillir’ wat koken betekent. Vlees, wild, gevogelte, vis of alleen groenten worden in een voldoende hoeveelheid water een lange… Producten, 27-11-2008
Brunch hoofdgerechten

Brunch hoofdgerechten

Een aantal heerlijke recepten voor hoofdgerechten tijdens de brunch. Kip met een slaatje, quiche met waterzooi van kip, quiche met vis uit de Noordzee, spinaziepannenkoeken met kalkoenragout, Tagliate… Recepten, 09-11-2007
Brunch, desserts

Brunch, desserts

Wat is een mooiere afsluiting van een brunch dan een dessert? U leest hier een paar recepten van desserts, voor 8 personen. Recepten, 09-11-2007
Brunch, voorgerechten en tussengerechten

Brunch, voorgerechten en tussengerechten

De laatste voorgerechten en tussengerechten voor de brunch. De recepten voor 8 personen van onder andere gerookte zalm met viseitjesroom, roerei met groene aspergepunten, roerei met gerookte zalm en b… Recepten, 09-11-2007
Brunchen, wat houdt dat in?

Brunchen, wat houdt dat in?

Brunchen, een maaltijd die door de Amerikanen is bedacht. Wilt u niet uw ontbijt én niet uw lunch missen, ga dan lekker brunchen. Een brunch is eigenlijk een laat ontbijt wat tussen 11 en 14 uur genom… Diversen, 09-11-2007