Jootje » Eten en Drinken
Jootje: Informatie van A tot Z
Artikelen 1 - 10 van 87 in de rubriek Eten en Drinken

Eten en Drinken

Aperitiefhapjes: Lepelhapjes

Naast de hapjes op toastjes of brood zijn er de lepelhapjes. Daarvoor worden mooie lepels aangeboden, waarbij de vulling rechtstreeks in de lepel wordt aangebracht. Ze kunnen zowel warm als koud gegev… Recepten, 09-08-2007

Aperitieven en welkomstdrankjes

Aperitieven, een welkomstdrankje dat bij elke gelegenheid past. Welke temperatuur ook, er is altijd wel een passend aperitief. Dranken overig, 07-08-2007

Aperitieven, waar moet ik aan denken?

Het woord aperitief komt van het Latijnse 'aperire', wat 'openen' betekent. Dat een aperitief eetlustwekkend is, mogen we als een legende beschouwen. Ieder aperitief bevat alcohol. En alcohol is nu ee… Dranken overig, 07-08-2007
Aperitieven: praktische tips bij het opdienen

Aperitieven: praktische tips bij het opdienen

Het hele jaar door zijn aperitieven geliefd, in de zomer, bij een feestelijke gelegenheid. Hoe dien je een aperitief of cocktail op? U leest het hier. Dranken overig, 07-08-2007
Basisrecept voor doorgestoken groentesoep en pureesoep

Basisrecept voor doorgestoken groentesoep en pureesoep

Een doorgestoken soep is een soep dat gemixt is. Pureesoepen zijn gepureerde soepen. Lees hier welke bestanddelen deze soepen bevatten en met het basisrecept kunt u ook heerlijke zelfgemaakte doorgest… Diversen, 21-11-2008

Bier, de gezonde dorstlesser

In de Middeleeuwen beschouwde de grote geneesheer Paracelsus bier als een remedie met wonderbaarlijke uitwerkingen. In de loop der eeuwen hebben talrijke artsen en voedingsspecialisten studies gewijd… Bier en wijn, 11-09-2007

Bouillonsoepen en consommés

De betekenis van het woord ‘bouillon’ moeten we zoeken bij het Franse ‘bouillir’ wat koken betekent. Vlees, wild, gevogelte, vis of alleen groenten worden in een voldoende hoeveelheid water een lange… Producten, 27-11-2008
Brunch hoofdgerechten

Brunch hoofdgerechten

Een aantal heerlijke recepten voor hoofdgerechten tijdens de brunch. Kip met een slaatje, quiche met waterzooi van kip, quiche met vis uit de Noordzee, spinaziepannenkoeken met kalkoenragout, Tagliate… Recepten, 09-11-2007

Brunch, broodjes en boter

Brood, iets wat niet kan missen tijdens een brunch. U leest hier een paar recepten met als hoofdingrediënt brood. De recepten zijn voor 8 personen. Recepten, 09-11-2007
Brunch, desserts

Brunch, desserts

Wat is een mooiere afsluiting van een brunch dan een dessert? U leest hier een paar recepten van desserts, voor 8 personen. Recepten, 09-11-2007
Schrijf mee!