Jootje » Specials » Dessertbuffet
Jootje: Informatie van A tot Z

Tips, voorbereidingen en meer

Een maaltijd is niet af zonder een dessert. Het nagerecht bestaat op een buffet vaak uit een waaier van desserts, uitgestald op een apart buffet of voorgeschikt op individuele borden of op een mooie schotel. De samenstelling doet u zelf. Er zijn vele mogelijkheden: Puddingen, flensjes, bavarois, Petit fours, sorbets, ijsroom, vers fruit, fruitsoepen, fruitsalades, gebak enzovoorts.
Onder een dessertbuffet verstaan we de presentatie van een ruime keuze aan desserts die op diverse manieren als kleine proevers aangeboden worden.

Wanneer kunt u een dessertbuffet geven?

Natuurlijk als afsluiter van een volledige maaltijd, maar het kan ook anders. Bijvoorbeeld na een eenvoudige lunch, een koud buffet of na een souper met enkel één hoofdschotel met vooraf een aperitief met een paar hapjes.
Een dessertbuffet kan ook worden aangeboden zonder dat er een etentje aan voorafgaat, samen dan met de aangepaste drank. Het kan zelfs verwerkt worden in een receptie.

Vanaf hoeveel personen loont een dessertbuffet?

Het kan al vanaf 4 personen. Echt de moeite waard is het vanaf 6 tot 8 personen.

De Special

Ervaar wat voor mogelijkheden u heeft om een dessertbuffet te serveren, welke desserts u kunt gebruiken en lees tips voor de voorbereiding en de garnering, waarbij dienschotels en couverts belangrijk zijn bij de opmaak. Bij een dessertbuffet horen natuurlijk drankjes. Ontdek meer welke dranken u het beste kunt schenken.

Veel plezier en natuurlijk eet smakelijk!

Dessertbuffet: Mogelijkheden & Tips voor Voorbereiding

Een dessertbuffet is iets speciaals. U kunt al een dessertbuffet vanaf 4 personen serveren, maar ook voor 40 personen. Voor dit aantal is natuurlijk een andere opstelling van het buffet nodig. Lees hi…

Dessertbuffet: Tips voor de Garnering

Bij het dessertbuffet hoort een garnering. Met garnering ziet uw buffet er meteen een stuk verzorgder uit. Hoe garneer ik mijn dessertbuffet en wat kan ik kant en klaar voor de afwerking van de desser…

Dessertbuffet: Welke desserts kan ik gebruiken?

Een dessertbuffet bestaat uit verschillende samenstellingen: Bavarois, sorbets, ijs, fruit, gebak, noem maar op. De keuze van de desserts is erg belangrijk om een geslaagd buffet op te stellen. Welke…
Dessertbuffet: Dranken en Dienschotels & Couverts

Dessertbuffet: Dranken en Dienschotels & Couverts

Drank is belangrijk bij het dessertbuffet. Bij elk soort gebak hoort een andere wijn. Welke wijn neem ik het beste en wat schenk ik niet? Bij de opmaak van het dessertbuffet is het belangrijk op de di…
Gepubliceerd door Jootje op 18-12-2008. Het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van deze special ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Schrijf mee!