Tips, voorbereidingen en meer
Een maaltijd is niet af zonder een dessert. Het nagerecht bestaat op een buffet vaak uit een waaier van desserts, uitgestald op een apart buffet of voorgeschikt op individuele borden of op een mooie schotel. De samenstelling doet u zelf. Er zijn vele mogelijkheden: Puddingen, flensjes, bavarois, Petit fours, sorbets, ijsroom, vers fruit, fruitsoepen, fruitsalades, gebak enzovoorts.
Onder een dessertbuffet verstaan we de presentatie van een ruime keuze aan desserts die op diverse manieren als kleine proevers aangeboden worden.
Wanneer kunt u een dessertbuffet geven?
Natuurlijk als afsluiter van een volledige maaltijd, maar het kan ook anders. Bijvoorbeeld na een eenvoudige lunch, een koud buffet of na een souper met enkel één hoofdschotel met vooraf een
aperitief met een paar hapjes.
Een dessertbuffet kan ook worden aangeboden zonder dat er een etentje aan voorafgaat, samen dan met de aangepaste drank. Het kan zelfs verwerkt worden in een receptie.
Vanaf hoeveel personen loont een dessertbuffet?
Het kan al vanaf 4 personen. Echt de moeite waard is het vanaf 6 tot 8 personen.
De Special
Ervaar wat voor
mogelijkheden u heeft om een dessertbuffet te serveren,
welke desserts u kunt gebruiken en lees
tips voor de voorbereiding en de garnering, waarbij
dienschotels en couverts belangrijk zijn bij de opmaak. Bij een dessertbuffet horen natuurlijk drankjes. Ontdek meer welke
dranken u het beste kunt schenken.
Veel plezier en natuurlijk eet smakelijk!