Jootje » Specials » Natuurwonderen noord amerika
Jootje: Informatie van A tot Z

Natuurwonderen Noord-Amerika

Natuurwonderen Noord-Amerika Noord-Amerika, een continent vol contrasten. Contrasten die variëren van hoge toppen tot een waterrijk paradijs. Een continent met vele natuurwonderen.
Wat dacht u van het Moraine Lake? Of het Gros Morne National Park. In Noord-Amerika maakt u kennis met reuzengletsjers, ijsberen en langharige bizons. De woeste natuur in het Yellowstone Park, een afdaling maken in grotten met stalagmieten en stalactieten.

Noord-Amerika, een schoonheid. U leest het allemaal in deze special.
Natuurwonder Noord-Amerika: Yellowstone National Park

Natuurwonder Noord-Amerika: Yellowstone National Park

Yellowstone National Park, het eerste nationale park ter wereld gelegen in Wyoming, Verenigde Staten en een klein gedeelte van het park is te vinden in de staten Montana en Idaho. Bovendien is het Yel…

Natuurwonder Noord-Amerika: Gros Morne National Park

Gros Morne, ook wel ‘de Galapagos van de geologie’ genoemd, gelegen in Newfoundland, Canada. Een nationaal park met een oppervlakte van 1813 km2.

Natuurwonder Noord-Amerika: Multnomawatervallen

De Multnomawatervallen in Oregon, Verenigde Staten, is befaamd om zijn schoonheid en staat bovenaan de lijst van toeristenattracties in Oregon. Het is de op één na hoogste waterval in de Verenigde Sta…

Natuurwonder Noord-Amerika: Ellesmere

Ellesmere, gelegen in Nunavut Canada. Een uitgestrekt, kaal eiland, welk het op tien na grootste eiland is ter wereld. Ellesmere maakt deel uit van de Canadese Arctische Eilanden van het gebied Nunavu…
Natuurwonder Noord-Amerika: Moraine Lake

Natuurwonder Noord-Amerika: Moraine Lake

Moraine Lake in Alberta, Canada. Een prachtig meer in het Banff National Park, gelegen in het gebied genaamd Canadese Rockies. Moraine Lake heeft als bijnaam ‘het sieraad van de Rockies’.
Gepubliceerd door Jootje op 16-08-2007. Het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van deze special ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Schrijf mee!