Jootje » Specials » Wintersport

Alles over wintersport

Veel Nederlanders en Belgen gaan op wintersportvakantie. Heerlijk ontspannen genietend van het skiën en snowboarden, de omgeving, de gezelligheid. Met de auto, het vliegtuig of met de trein. Er zijn verschillende vervoersmogelijkheden om op wintersport te gaan. Skikleding is enorm belangrijk, net als de uitrusting tijdens het skiën en boarden. Wat moet u zoal bij u hebben? Denk bijvoorbeeld aan een skibril of een helm, wat verplicht is in sommige skigebieden.

Gaat u met de auto op vakantie, bent u ook verplicht een aantal zaken mee te nemen of aan te denken, zoals de winterbanden.

In deze special leest u alles over wintersport. Van kleding tot vervoer en van skigebied tot pisteregels.

Wintersport: De skischoen

De skischoen is het stuur van je skiís. Het is dus enorm belangrijk dat de skischoen goed zit. In de winkel zit de schoen perfect, echter tijdens de wintersport heb je pijn in je voeten. Hoe kan dit?

Wintersport: Kleur skipiste en pisteregels

In een wintersportgebied zijn er verschillende kleuren pistes. Wat houdt dat in en welke kleuren zijn er? Tevens leest u de pisteregels welke in elk wintersportgebied geldt.

Wintersport: Richtlijnen voor aanschaffen skischoenen

Skischoenen zijn niet zomaar schoenen. Het is je stuur tijdens het skiën en het is enorm belangrijk dat je de juiste kiest. U leest een aantal richtlijnen voor het aanschaffen van skischoenen.

Wintersportgebieden in Frankrijk

Wintersport in Frankrijk, de Franse Alpen. Het wordt wel eens het dak van Europa genoemd, wat in twee delen is te splitsen, de Savoie met de Haute-Savoie en de Dauphiné. U vindt hier de wintersportgeb…

Wintersportgebieden in Italië

Wintersport in Italië krijgt meer bekendheid. Het is romantisch, Italië heeft een goede keuken, er zijn mooie pistes. U vindt hier informatie over de belangrijkste skigebieden in Italië, met een korte…

Wintersportgebieden in Oostenrijk

Oostenrijk, een geliefd land voor de wintersport. Verdeeld over de Bundesländer liggen diverse grote, mooie en gezellige wintersportplaatsen. U vindt hier de belangrijkste wintersportgebieden voor ski…

Wintersportgebieden in Zwitserland

Gaat u in Zwitserland op wintersport, kiest u voor kwaliteit. De gebieden liggen hoog en het is sneeuwzeker. Veel plaatsen sluiten op elkaar aan door moderne bergsystemen. De goede skiër en snowboarde…
Gepubliceerd door Jootje op 23-08-2007. Het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van deze special ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.