Jootje » Specials » Haaruitval

Alles over haaruitval

Haaruitval is niet alleen een mannenprobleem. Vooral bij vrouwen vanaf 45 jaar kunnen stress of verkeerde voeding tot haaruitval leiden. Ook een verandering van hormonen na een zwangerschap, in de overgang of na het innemen van de pil kan haaruitval tot gevolg zijn.

Haaruitval door stress

Permanente belasting. Stress, juist als er tijdens een langere periode stress aanwezig is of bijzonder extreem is, heeft dit haaruitval tot gevolg. Lees hier de tips.

Haaruitval door hormonen

Schommelende hormonen. Zwangerschap, de overgang of ziektes aan de schildklier verschuiven de hormoonbalans in het lichaam. De haargroei wordt hierdoor negatief beïnvloedt.

Haaruitval door erfelijkheid

Ook bij vrouwen. Haaruitval bij vrouwen kan ook genetische oorzaken hebben. Erfelijk bepaalde haaruitval treedt bij vrouwen meestal eerst na de overgang op.

Haaruitval door verkeerde voeding

Haarscherp. Eenzijdige voeding, vaak radicaal diëten volgen, te veel fast food of eetstoornissen leiden vaak tot een gebrek aan voedingstoffen en dit heeft haaruitval tot gevolg.

Haaruitval door stress

Stress vooral als u over een langere periode stress heeft of er bijzonder veel stress is kan tot haaruitval leiden. Dit dient men te weten, voordat er gezocht wordt naar de mogelijke oorzaken voor…
Haaruitval door hormonen

Haaruitval door hormonen

Vele vrouwen lijden tijdens de zwangerschap of na de geboorte van het kind onder haaruitval. Ook bij ziektes van de schildklier, na het stoppen van de pil of in de overgang kan haaruitval toenemen. De…
Haaruitval door erfelijkheid

Haaruitval door erfelijkheid

Bij mannen is de haaruitval door erfelijkheid de meest voorkomende vorm. Maar vele weten niet dat ook vrouwen onder deze zogenoemde Alopecia androgenetica lijden kunnen. Het verloop is bij beide gesla…
Haaruitval door verkeerde voeding

Haaruitval door verkeerde voeding

Eenzijdige of in één keer radicaal gaan diëten kunnen tot haaruitval leiden. Ook een niet evenwichtige voeding, bijvoorbeeld overmatig eten van fast food, heeft dit effect.
Gepubliceerd door Jootje op 06-06-2008. Het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van deze special ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.