Jootje » Specials » Buikspieren
Jootje: Informatie van A tot Z

Buikspieren, waarom zijn deze spieren belangrijk?

Al een lange tijd benadrukken fitnessexperts het belang van een sterke kern. Dat houdt in: sterke buik- en rugspieren. Bewegingsexperts zijn ervan overtuigd dat de buikstreek verantwoordelijk is voor de kracht en stabiliteit van het lichaam.
De buikspieren en het onderste gedeelte van de buik, de kern van het lichaam is essentieel voor de algemene fitheid. Een sterke kern biedt tal van voordelen.

Een veel voorkomende klacht zijn rugproblemen. Deze problemen worden meestal veroorzaakt door een zwakke kern van het lichaam, zowel qua kracht als stabiliteit. De kern wordt de stuwende kracht van het lichaam genoemd. Waarom? Het is verantwoordelijk voor de stabiliteit, evenwicht en houding van het lichaam. 50% van het totale lichaamsgewicht komt voor in dit gebied.

In deze special staan oefeningen om uw buikspieren te versterken. Gaat u hieraan beginnen, is het uiterst belangrijk vooraf een opwarming te doen. En na de oefeningen is een cooling down ook héél belangrijk.

Veel plezier met het lezen en mocht u nog vragen hebben, hoor ik het graag!

Buikspieroefeningen: Opwarming en Cooling down

Opwarming is voor iedere sport of beweging cruciaal. De opwarming behoort minimaal 10 minuten te duren en het is belangrijks tijdens deze periode de juiste techniek te gebruiken. Hieronder de opwarmin…

Buikspieroefeningen en mythes over Buikspieren

Wie droomt er niet van een strakke buik of een six-pack? In dit artikel worden buikspieroefeningen besproken om jou te helpen aan een strakke buik. Echter, het is enorm belangrijk als je gaat trainen,…

Hoe raak ik mijn buikje kwijt?

Op de markt zijn er veel producten die je willen doen geloven dat ze de vetreserve op je buik het eerst onder handen nemen. Er bestaat geen specifieke voeding, toestel of supplement dat specifiek het…
Gepubliceerd door Jootje op 07-11-2007. Het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van deze special ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Schrijf mee!