Jootje » Specials » Argentinie
Jootje: Informatie van A tot Z

Tips, bezienswaardigheden, informatie & meer over Argentinië

In het oneindige uitgestrekte landschap van Zuid-Amerika zijn volkeren uit heel de wereld thuis. Na Brazilië is Argentinië de grootste staat van Zuid-Amerika. Ruim 3.700 kilometer ligt tussen de noordelijkste en zuidelijkste stad van Argentinië en de grootste afstand tussen west en oost meet 1.423 kilometer: Plaats genoeg voor een afwisselingrijk aanbod. Laat u betoveren door Argentinië!
Het Andesgebergte in het westen vormt de grens met Chili. De hoogste berg van de Andes en het westelijk halfrond is hier te vinden: De Aconcagua met een hoogte van 6.960 meter. Vele gletsjers sieren het gebied, zoals de bekende Perito Moreno, welke elk jaar enkele centimeter verplaatst.

Patagonië neemt ongeveer een kwart van het land in en vindt u in het zuiden. Het is een echt merengebied met meer dan 40 meren. Maar ook enorme bossen, gletsjers en besneeuwde bergtoppen kunt u bewonderen. Wat kenmerkend is, is dat het gebergte steeds meer vulkanisch wordt. Patagonië loopt door tot Tierra del Fuego, ook wel Vuurland genoemd, een eiland gelegen in het uiterste zuiden van Argentinië.

Buenos Aires is de hoofdstad van Argentinië en de ‘poort tot het land’. Het is een elegante, grote stad die altijd leeft. De wereldberoemde dans Tango wordt overal gedanst en gespeeld.

In het noorden van Argentinië ligt het gebied Mesopotamië, tussen de rivieren Paraná en Uruguay. Mesopotamië bezit vele natuurparken met talrijke vogels en dieren. Naast de ongerepte natuur kunt u ook historische dorpjes bezoeken.

Argentinië staat bekend om de Tango, Gauchos (de Argentijnse Cowboys) en nog veel meer. U zult Indianenmarkten tegenkomen, waar u nog typische Indianenhandwerk vindt, diverse plantages, cactussen, musea waar u u terug in de tijd waant en beleeft hoe de Inca's gewoond hebben, u kunt de Andes oversteken per paard en een adembenemend zicht op Chili hebben of maak een festival of evenement mee en waan u in de Argentijnse cultuur.

Kortom Argentinië is een land waar u genoeg te zien, te doen en te beleven hebt!

Informatie over Argentinië

Argentinië is het op één na grootste land van Zuid-Amerika en tevens het meest Europese land op het Zuid-Amerikaanse continent. Argentinië is bekend om de werelddans Tango en de Gauchos.

Argentinië: Omgeving Andesgebergte en Noordwesten

Het noordwesten van Argentinië bezit de hoogste berg van de Andes en het westelijk halfrond. Bovendien bezit de Andes gletsjers met enorme valleien. Er zijn vele wandelroutes, nationale parken, musea…
Argentinië: Omgeving Buenos Aires en Oostkust

Argentinië: Omgeving Buenos Aires en Oostkust

Argentinië, een enorm land met veel bezienswaardigheden. Lees hier wat u kunt doen in de omgeving van Buenos Aires en in de oostkust.

Argentinië: Omgeving Mesopotamië

Mesopotamië, een gebied in Argentinië, ligt tussen de rivieren Paraná en Uruguay. Het bestaat uit een laag berg- en heuvellandschap. Lees hier wat u in Mesopotamië kunt bezoeken.

Argentinië: Omgeving Patagonië en Vuurland

In Patagonië en op Vuurland is veel te beleven. Varen tussen de walvissen en zeehonden, wandelen in nationale parken, de gletsjer Perito Moreno bezoeken, noem maar op. Dit deel van Argentinië is het b…
Gepubliceerd door Jootje op 22-04-2008. Het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van deze special ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Schrijf mee!