Jootje » Specials » Egypte

Bezienswaardigheden en informatie over Egypte

Egypte, het land van de farao's. Een enorm groot land met een oppervlakte van 1.001.499 km2 en ruim 80 miljoen inwoners. Egypte is een geliefd land met diverse doeleinden voor vakantie's. In Egypte kan men op vele plekken duiken en snorkelen, zoals in Sharm el Sheik en El Gouna. Voor culturele excursies, denk aan een bezoek aan de piramides, kan men in het zuiden en het noorden van Egypte terecht, zoals Caïro. Mensen die voor rust naar Egypte gaan, komen ook aan hun trekken. Diverse badplaatsen aan de kust van de Rode Zee bieden een heerlijke zonvakantie.

In deze special vindt u meer informatie over Egypte, El Gouna, een klein dorpje vlakbij Hurghada, Caïro en Sharm el Sheik, een stad gelegen op de Sinaï.

Veel plezier!

Caïro, de hoofdstad van Egypte

Caïro, de miljoenenstad van Egypte. Met een mooie ligging aan de Nijl, is er veel te doen. Vele zaken maakt Caïro tot een bijzondere stad.

Egypte, het land van de farao's

Egypte, een enorm land in Noord-Afrika. Bekend om haar cultuur, maar de laatste jaren ook meer bekendheid gekregen door het duiken. Een mooi en indrukwekkend land.

El Gouna, een leuk dorpje in Egypte

El Gouna is een kleine stad gelegen in Egypte, ten noorden van Hurghada. Het is vrij nieuw en een unieke bestemming. Je kunt er van alles ondernemen, duiken, excursies, windsurfen en natuurlijk geniet…
Sharm el Sheik, Egypte

Sharm el Sheik, Egypte

Sharm el Sheik is een badplaats in Egypte, gelegen op het Egyptische schiereiland Sinaï. Het is een toeristische trekpleister en het heeft mooie duikplekken. Voor een zonvakantie, maar ook voor een ac…
Gepubliceerd door Jootje op 22-04-2008. Het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van deze special ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.