Jootje » Specials » Canarische eilanden
Jootje: Informatie van A tot Z

Informatie, excursies en tips over de Canarische Eilanden

De Canararische Eilanden, gelegen in de Atlantische Oceean, trekken steeds meer toeristen. Er zijn zeven hoofdeilanden met elk hun eigen flair. In deze special leest u diverse excursies, tips en verdere informatie over de Canarische Archipel.
De Canarische Eilanden staan bekend om de aangename temperatuur. Tenerife bijvoorbeeld, wordt ook wel 'het eiland van de eeuwige lente' genoemd. Er staat op de Eilanden altijd een lekker windje, waardoor het niet te heet wordt. Vanwege de aangename temperatuur, het culinaire eten en het landschap zijn de Canarische Eilanden bekend bij overwinteraars, of zelfs bij emigrerende mensen. Tenerife bezit vele standen, in het noorden én in het zuiden. Ontdek de verschillende stranden, met vulkaanzand of hel zand.

Geniet van de Canarische keuken en laat u betoveren door de specialiteiten. Weet u niet wat er op het menu staat, geen zorgen, ook hier vindt u de vertalingen van de gerechten.

In deze special wordt La Palma, La Gomera, El Hierro en Fuerteventura behandeld en vindt u diverse excursies welke u op de Eilanden kunt maken, tips, bezienswaardigheden die u zeker niet kunt missen en andere handige informatie. Bovendien maken de eilanden het mogelijk voor een vakantie eilandhoppen op El Hierro, La Gomera en La Palma, u leest het in deze special.

Veel plezier!

Informatie over de Canarische Eilanden

De Canarische Eilanden bestaat uit zeven eilanden, ook wel de Canarische Archipel genoemd. In dit artikel vindt u diverse informatie over dit gebied, gelegen in de Atlantische Oceaan.

La Gomera, het groene vulkaaneiland

La Gomera, het groene vulkanische eiland, wordt ook wel ‘de parel van de Canarische Eilanden’ genoemd. Haar sier is een uiterst veelzijdig landschap, ongerepte kleine dorpjes en een uniek plantenrijkd…

La Palma, het mooie Canarische Eiland

La Palma. Door de locale bevolking Isla Bonita genoemd, wat ‘Mooi eiland’ betekent. La Palma maakt indruk door een ongelofelijk veelzijdige natuur.
El Hierro, het kleinste Canarische Eiland

El Hierro, het kleinste Canarische Eiland

El Hierro is bestempeld door vulkanen en zee. Het Canarische Eiland heeft groene bossen, karige woestijnzones, vriendelijke, makkelijk toegankelijke en ook wilde kusten.
Fuerteventura, het vulkanische eiland

Fuerteventura, het vulkanische eiland

Geweldige stranden en geheimvolle lavalandschappen, kristalhelder water en meterhoge golven. Op het twee na grootste Canarische eiland creëerde de natuur een unieke symbiose van de zee, het land en de…

Het bergdorp Chinamada, Tenerife

Het verstopte bergdorp Chinamada, gelegen in het midden van de rotsformaties van het Anagage gebergte, is een absolute rariteit op het eiland Tenerife. Op het eerste gezicht verwacht men een bekend be…

De botanische tuin in Puerto de la Cruz, Tenerife

Ook vandaag de dag is de botanische tuin in Puerto de la Cruz één van de meest bezochte bezienswaardigheden op Tenerife. Vroeger, toen Puerto de la Cruz nog Puerto de La Orotava heette, was de Jardín…

Eilandhoppen: Trekking op de kleine Canarische Eilanden

Vulkanen, diepe ravijnen, subtropische vegetatie, koele laurierbossen: Het is het steeds afwisselende, spectaculaire landschapsbeeld die de charme van de kleine Canarische Eilanden maken. Of een gezel…
Stranden op Tenerife

Stranden op Tenerife

Heerlijk genieten op één van de vele stranden die Tenerife u biedt! De stranden zijn anders als op Fuerteventura of Gran Canaria, ze zijn klein en bezitten donker zand. Een andere, unieke ervaring.
Eten en drinken op de Canarische Eilanden

Eten en drinken op de Canarische Eilanden

Bent u op de Canarische Eilanden op vakantie en u wilt lekker een hapje eten in een typisch Spaans of Canarisch restaurant? Lees dit artikel en u weet precies wat er op het menu staat.
Praktische tips van A tot Z over Tenerife

Praktische tips van A tot Z over Tenerife

Gaat u op vakantie naar Tenerife en wilt u nog het een en ander weten? Lees dit artikel met praktische tips van A tot Z voor uw vakantie op Tenerife.
Gepubliceerd door Jootje op 22-04-2008. Het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van deze special ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Schrijf mee!