Jootje » Specials » Eetbare bloemen

Recepten eetbare bloemen in lente, zomer, nazomer en herfst

In de Oudheid kenden men al de culinaire mogelijkheden van bloemen en planten. Bloemen zijn in deze tijd een ingrediënt in bereidingen van voedsel. De kunst van het koken met bloemen is een feest van geur en kleur! Voordat u gaat beginnen, dient u wel op te letten of de bloem eetbaar is! Er zijn genoeg boeken in de handel met lijsten van giftige planten en bloemen en met lijsten van eetbare bloemen.

Enkele tips

De bloem is het meest kwetsbare deel van een plant. Behandel de bloem voorzichtig. Het beste is om de bloemen vers te plukken.

Bloemen of bloemknoppen van een bloemteler zijn vaak behandeld. Er zijn gespecialiseerde telers die eetbare bloemen en kruiden kweken. In een aantal zaken zijn deze te koop of te bestellen.

Pluk 's morgens, als de dauw net verdwenen is. Op dat moment ruiken de bloemen het meest en zijn ze fris. Ze hebben de beste smaak en insecten of ziekten hebben bij deze bloemen het minste kans.

Verwijder alle groene delen en knip de stengels van de bloemen. Maak de bloemen schoon, spoel ze voorzichtig en leg ze op een keukenpapiertje om te drogen.

In deze special vindt u diverse recepten van eetbare bloemen, onderverdeeld in de lente, zomer, nazomeren de herfst.

Veel plezier en eet smakelijk!

Eetbare bloemen in de lente

Eetbare bloemen vindt u ook in de lente. Zij geven een extra smaak en geur aan gerechten en dranken. In dit artikel staan een aantal eetbare bloemen met Latijnse naam en de beschrijvng hoe u de bloeme…

Eetbare bloemen in de zomer

Eetbare bloemen geven een extra smaak en geur aan gerechten en dranken. Soms zelfs nog beter als kruiden. De bloemen hebben een sterke aroma en kunnen uitstekend gecombineerd worden met voedingsmiddel…

Eetbare bloemen in de nazomer en de herfst

In de nazomer en herfst zijn er diverse eetbare bloemen aanwezig. Culinair gezien geven zij een extra smaak en geur aan gerechten en dranken. U vindt hier een aantal van deze eetbare bloemen met de La…
Gepubliceerd door Jootje op 08-11-2007. Het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van deze special ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.