Jootje » Specials » Mexicaanse keuken
Jootje: Informatie van A tot Z

Recepten uit Mexico

Mexicaans is een mengeling van de Azteekse en Spaanse keuken, waarbij de ingrediënten bonen, maïs, aardappelen, pepers, papaja’s en ananas worden gebruikt. In deze special over de Mexicaanse keuken vindt u diverse recepten, onderverdeeld per groep. Bijvoorbeeld soepen, droge soepen, salades, groenten, vleessnacks. Bovendien staan er heerlijke recepten in van Mexicaanse chocoladedrankjes en is er een artikel speciaal over de ingrediënten van de Mexicaanse keuken.

Eet smakelijk!

Mexicaanse keuken – Soepen

Mexicanen onderscheiden twee verschillende soorten soep: de ‘gewone’ soep, zoals wij die kennen en de sopas secas, de ‘droge’ soep. Deze soep wordt zo genoemd, omdat er een droog ingrediënt in zit dat…

Mexicaanse keuken – Droge soepen

De ‘droge’ soepen uit Mexico zijn natuurlijk niet echt droog, een droog ingrediënt absorbeert een gedeelte van de bouillon. Soms wordt het bereid met een paar ‘droge’ ingrediënten, soms met zo veel mo…

Mexicaanse keuken – Salades

Salades zijn niet specifiek Mexicaans. De meeste Mexicanen krijgen hun portie ‘groenvoer’ binnen als onderdeel van hun dagelijkse maaltijd. Veel schotels worden namelijk bereid met salade. De recepten…

Mexicaanse keuken – Vleessnacks

Sommige mensen staan versteld van de enorme hoeveelheid vlees die in de Mexicaanse gerechten wordt verwerkt. Echte carnivoren kunnen hun hart dan ook ophalen aan deze gerechten, waar u hier de recepte…
Ingrediënten van Mexicaanse gerechten

Ingrediënten van Mexicaanse gerechten

Ingrediënten van Mexicaanse gerechten, wat gebruikt men veel in de Mexicaanse keuken? Het milde Mexicaanse klimaat heeft vele groentesoorten opgeleverd en men gebruikt dit ook vaak.
Gepubliceerd door Jootje op 08-01-2008. Het auteursrecht van deze special ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Schrijf mee!