Jootje » Eten en Drinken
Jootje: Informatie van A tot Z
Artikelen 1 - 10 van 111 in de rubriek Eten en Drinken

Eten en Drinken

Aardbeiendesserts

Heerlijke desserts met aardbeien! Aardbeien-roomtaartjes en aardbeien-trifle bruleé, de recepten leest u hier. De ingrediënten staan vermeld, de voorbereiding, de bereidingstijd en bovendien het aanta… Recepten, 30-10-2007

Aperitiefhapjes: Koude recepten

Aperitiefhapjes, een welkomsthapje dat bij vele gelegenheden gebruikt wordt. Welke gelegenheid ook, er is altijd wel een passend hapje. Met vis, vlees, fruit of een hartig hapje. Recepten, 10-08-2007

Aperitiefhapjes: Lepelhapjes

Naast de hapjes op toastjes of brood zijn er de lepelhapjes. Daarvoor worden mooie lepels aangeboden, waarbij de vulling rechtstreeks in de lepel wordt aangebracht. Ze kunnen zowel warm als koud gegev… Recepten, 09-08-2007

Aperitiefhapjes: Warme recepten

Aperitiefhapjes, een welkomsthapje dat bij vele gelegenheden gebruikt wordt. Welke gelegenheid ook, er is altijd wel een passend hapje. Met vis, vlees, fruit of een hartig hapje, zoals een aubergineba… Recepten, 11-08-2007

Aperitieven en welkomstdrankjes

Aperitieven, een welkomstdrankje dat bij elke gelegenheid past. Welke temperatuur ook, er is altijd wel een passend aperitief. Dranken overig, 07-08-2007

Aperitieven, waar moet ik aan denken?

Het woord aperitief komt van het Latijnse 'aperire', wat 'openen' betekent. Dat een aperitief eetlustwekkend is, mogen we als een legende beschouwen. Ieder aperitief bevat alcohol. En alcohol is nu ee… Dranken overig, 07-08-2007
Aperitieven: praktische tips bij het opdienen

Aperitieven: praktische tips bij het opdienen

Het hele jaar door zijn aperitieven geliefd, in de zomer, bij een feestelijke gelegenheid. Hoe dien je een aperitief of cocktail op? U leest het hier. Dranken overig, 07-08-2007
Basisrecept voor doorgestoken groentesoep en pureesoep

Basisrecept voor doorgestoken groentesoep en pureesoep

Een doorgestoken soep is een soep dat gemixt is. Pureesoepen zijn gepureerde soepen. Lees hier welke bestanddelen deze soepen bevatten en met het basisrecept kunt u ook heerlijke zelfgemaakte doorgest… Diversen, 21-11-2008

Basisrecept voor niet-doorgestoken groente-&peulvruchtensoep

Een niet-doorgestoken soep bevat zeer fijn gesneden groenten. Er zijn verschillende soorten, zoals meelspijssoepen en groentesoepen. Niet-doorgestoken groentesoepen vragen een vrij lange voorbereiding… Recepten, 24-11-2008

Bier, de gezonde dorstlesser

In de Middeleeuwen beschouwde de grote geneesheer Paracelsus bier als een remedie met wonderbaarlijke uitwerkingen. In de loop der eeuwen hebben talrijke artsen en voedingsspecialisten studies gewijd… Bier en wijn, 11-09-2007
Schrijf mee!