Jootje » Specials » Hamburg
Jootje: Informatie van A tot Z

Tips, bezienswaardigheden, restaurants & meer over Hamburg

De bevolking van Hamburg is onvriendelijk, stijf en hebben alleen zorgen om hun portemonnee, zegt men. Toch kunnen zij ook anders zijn. Over Hamburg is in de loop van de geschiedenis veel onzin vertelt. Bezoek Hamburg en ontdek de vele musea, de heerlijke restaurants, de parken en de vriendelijke bevolking. Hamburg, de Hanzestad van Duitsland bezit vele musea, groene vlakten en parken om even een frisse neus te halen, duizenden restaurants voor een luxe diner, een snel hapje in één van de kroegen of bars of een lunch in een wat goedkoper restaurant.

Gaat u met de familie een weekend of dagje naar Hamburg en u wilt een educatieve dag doorbrengen? Bezoek één van de meer dan 50 musea. Voor jong en oud zijn er verschillende musea, waarvan sommige in oude gebouwen zijn ondergebracht.

Een aantal zaken zijn belangrijk om te weten als u naar Hamburg gaat. Bijvoorbeeld dat u niet alleen op de Reeperbahn moet zijn midden in de nacht, of dat u moet uitkijken als u plat Duits probeert te praten. Lees de tips hier.

Hamburg, een stad waar u heerlijk een paar dagen kunt doorbrengen. Er zijn genoeg hotels, luxe of standaard, die u een overnachting bieden.

Veel plezier!

Naar Hamburg, waar moet ik opletten en wat moet ik weten?

Hamburg, de Vrije en Hanzestad en op één na grootste stad van Duitsland. Zoals in elke grote stad zijn er ook in Hamburg zaken die men niet doet of die men niet moet doen. Gaat u een weekendje of lang…

Hamburg, bars en kroegen

Hamburg, een enorm gezellige stad in Duitsland. Goed voor een weekend of een week lang. U vindt in Hamburg diverse bars en kroegen, met elk een andere sfeer. Sommige bieden ook ontbijt of brunch aan.…
Goedkope restaurants in Hamburg

Goedkope restaurants in Hamburg

Heerlijk aan het shoppen, wandelen of rondkijken in Hamburg? U krijgt dan vast trek in iets lekkers. In dit overzicht vindt u goedkope restaurants in Hamburg, gespecialiseerd in een bepaalde keuken, t…
Standaard restaurants in Hamburg

Standaard restaurants in Hamburg

Na een dag of weekend in Hamburg te hebben doorgebracht, lokken veel restaurants voor een hapje eten. Voor de lunch of diner, in dit overzicht vindt u de standaard restaurants in Hamburg, die een iede…
Luxe restaurants in Hamburg

Luxe restaurants in Hamburg

Bent u een weekendje weg in Hamburg? Bezoek één van deze luxe restaurants. De één staat bekend om het schitterende zicht op de Elbe, de andere om zijn voorgerechten of de chef.
Musea in Hamburg

Musea in Hamburg

Hamburg bezit meer dan 50 musea. Ieder museum biedt een overvloed aan informatie en ervaringen, voor jong en oud. Bovendien zijn enkele gebouwen al honderden jaren oud. Bent u een weekendje in Hamburg…

Standaard hotels in Hamburg

Op zoek naar een niet te duur, maar ook niet te goedkoop hotel in Hamburg? Lees deze lijst door en u zult er één naar uw smaak vinden. De hotels staan verspreid over heel de Hanzestad in Duitsland.
Luxe hotels in Hamburg

Luxe hotels in Hamburg

Bent u een weekendje weg in Hamburg en wilt u graag in een luxe hotel overnachten? Deze lijst geeft diverse luxe hotels in Hamburg weer, verspreid over de hele stad.
Gepubliceerd door Jootje op 28-10-2008. Het auteursrecht van deze special ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Schrijf mee!