Jootje » Hoofdpagina » Welkom!

Populaire artikelen

Spaans: Afkortingen

Afkortingen, u komt ze overal tegen. Zo ook in Spanje. Hier een duidelijk overzicht met afkortingen die u in Spanje tegen kunt komen, op vakantie, in het bedrijfsleven, tijdens een etentje, met de bet…

Natriumarm- of zoutarm dieet, wat wel en niet mag

Een natriumarm- of zoutarm dieet wordt voorgeschreven in geval van bijvoorbeeld nierziekten, hartziekten, zwangerschapsintoxicatie of bij verhoogde bloeddruk.

Zeilen: Spreekwoorden

In de scheepvaart zijn gezegdes en spreekwoorden ontstaan die nog steeds gebruikt worden. Hieronder zijn een aantal genoemd met de betekenis.

Richtlijnen voor het opdienen en het eten

Een goede keuken alleen volstaat niet meer voor de fijnproever. Van belang zijn een verzorgd kader, een hartelijke sfeer en een smaakvol gedekte tafel.

Zeilen: De onderdelen en hun doel

Elk onderdeel aan boord heeft een eigen naam. Dit heeft het voordeel dat er in kritieke situaties, die snel handelen vereisen, geen spraakverwarring kan ontstaan. Vooral met het touwwerk is het zaak d…

Wat is dehydratie?

Onder dehydratie verstaat men een tekort aan vocht, een verhoogd verlies van lichaamsvochtigheid, zonder dat er andere vochtigheid wordt opgenomen. Een te groot vochtigheidsverlies kan leiden tot prob…

Buikspieroefeningen en mythes over Buikspieren

Wie droomt er niet van een strakke buik of een six-pack? In dit artikel worden buikspieroefeningen besproken om jou te helpen aan een strakke buik. Echter, het is enorm belangrijk als je gaat trainen,…

Verpakkingsmateriaal voor invriezen

Voor het invriezen moeten de producten op de juiste wijze worden verpakt. Zo blijft de kwaliteit op hetzelfde niveau. Wordt verkeerd verpakkingsmateriaal gebruikt of de pakjes van vlees gaan stuk, ont…

Invriezen van groenten

Hoe vries ik groenten in? Moet er iets speciaals gebeuren, of stop ik ze gewoon in de diepvries. U leest hier hoe u te werk moet gaan voordat u de groenten invriest en hoe u ze bereidt nadat u ze uit…

Wat is steriliseren van voeding?

Steriliseren is een methode om voedsel te verduurzamen zodat het enige tijd kan bewaard worden. Het basisprincipe berust erop, dat door het verhitten van het voedsel gedurende een bepaalde tijd de mic…