Jootje » Eten en Drinken: Pagina 4
Artikelen 31 - 40 van 85 in de rubriek Eten en Drinken

Eten en Drinken

Gouden regels voor bier

Gouden regels voor bier

Het gebruik van bier in de keuken komt weer in opmars. Het is helemaal niet meer vreemd om bij een gerecht een glas bier te drinken. Sommige verkiezen bij de bereiding het bier te schenken dat voor he… Bier en wijn, 05-09-2007

Groenten invriezen

Bij het invriezen komen altijd een paar zaken om de hoek kijken. Wat moet ik wel en niet doen voordat ik groenten invries? U leest hier enkele tips. Diversen, 04-09-2007

Groenten steriliseren

Steriliseren is een methode om voedsel te bewaren. Hoe steriliseer ik groenten? U leest het in dit eerste artikel. Bereiding, 12-09-2007

Groenten steriliseren, de bereidingswijze

Steriliseren van groenten, belangrijk dat dit in een bepaalde volgorde gebeurd. Tevens moeten de groenten vers zijn als zij gesteriliseerd worden. U leest hier de bereidingswijze van het steriliseren… Diversen, 12-09-2007
Grootmoeders foefjes: Koken, braden en bakken

Grootmoeders foefjes: Koken, braden en bakken

Foefjes en kneepjes uit grootmoeders tijd. Oma heeft altijd wel een tips voor koken, braden en bakken. Niet elke situatie in de keuken is lastig, de oplossing is veel makkelijker dan je denkt. Diversen, 20-06-2007

Het bewaren van eetbare bloemen

Het is mogelijk eetbare bloemen te bewaren, door middel van invriezen en dorgen. Bij het drogen van eetbare bloemen gaat veel aroma verloren. Sommige sterk geurende bloemsoorten behouden hun aroma, zo… Diversen, 27-08-2007

Het roken van voedingsmiddelen

Het doel van roken van voedingsmiddelen is, de ingrediënten een fijne en aromatische rooksmaak mee te geven. Ze kunnen op deze wijze ook gaar gemaakt worden. Diversen, 13-09-2007

Het samenstellen van een goed lunchpakket

Het is belangrijk om ook tijdens de lunch op het werk of school te denken aan de voedingswaarde van de inhoud. U leest hoe u het beste het lunchpakket kunt samenstellen, waar de verpakking uit moet be… Diversen, 09-09-2007
Hoe kook ik in de magnetron?

Hoe kook ik in de magnetron?

Koken in de magnetron is eigenlijk heel gemakkelijk. Het eten is snel klaar, de kooktijd is veel lager, de voedingsmiddelen zijn snel ontdooid en het bedienen van de magnetron is makkelijk. Maar hoe k… Bereiding, 16-01-2009

Houdbaarheidsdatum op levensmiddelen

De houdbaarheidsdatum is een vermelding op levensmiddelen welke door de warenwet is voorgeschreven. Deze datum geeft de uiterste datum van consumptie weer. Diversen, 05-09-2007